BOLEH CARI ANIS DI FB : ANIS PASPED . YOU TUBE : ANIS PASPED . KALAU INSTAGRAM SILA PM ANIS DEKAT FB ATAU WHATSAPP 013 311 9297 .

Total Pageviews

Tuesday

Selamat Ulang Tahun mUHD. aZFAR bin mOHD amRAN !!

assalam dan selamat sejahtera .

kali ni anis nak buat entry hari lahir azfar 
yg ke-20 tahun .

lahir pada 20 . 5 . 1993 

disini saya nurul natasha farahanis nk ucapakan
selamat menyambut hari lahir yg ke-20 tahun
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki , dilimpah ruahkan lagi rezeki keatas
kamu wahai Muhd azfar bin mohd amran oleh NYA .



memandangkan hari lahirnya 20.5.2013 ni hari isnin ,
mama dan kaklong dia bekerja , 
aku pun sambut hari lahirnya awal .

pada hari ahad pagi . aku bgn , dan pukul 10pagi 
bertolak dari rumah kulang kabut beli kek , buah2 han dan makanan yg sepatutnya untuk menjamu selera .

pukul 10.30 am aku bertolak dri nilai ke kampung azfar 
yg terletak di sri menanti .

kg. juar , kuala pilah .

sampai sana dlm pukul 11.10 am .
aku turun membuka pintu pagar , dan melihat abg ipar azfar
ada dikereta dia , sedang menghembuskan asap .
dan kakak azfar pun muncul dgn senyuman .

tidak melengahkan lagi ,
aku menggeletar tetiba . pahal pulak aku ni kann ?? hahah

aku pun keluarkan kek dan memasang lilin , 
dan terus menuju , terlihat azfar sedang mesin kelapa parut .

mama dan uwan azfar sedang kemas ayam didapur sambil tersenyum , 
aku membalas senyuman dan melangkah masuk dan memberi salam dgn kuat .
terlihat atuk azfar sedang bersantai di kerusi malas , dan
 muzafar ( kawan kelas aku PE ) sedang menonton television 

aku terus menuju ke azfar bersama kek yg dinyalakan lilin , lalu memberisalam .

azfar tanpa baju dan hanya mgenakan seluar pendek kelabu kebiasaannya
siap parut kelapa , berpusing dan sedikit tkejut .
sambil tersenyum .

aku suruh dia meniup lilin tetapi dia kemas kelapa yg telah siap diparut 
untuk kegunaan masak lemak makan tgh hari . haha , 
dan tnpa melengah dia suruh aku meletakkan kek itu dahulu .
dan cepat2 pergi mandi .

aku pn tanpa melengah sediakan makanan bersama kaklong 
dan lilin dinyalaka buat kali kedua setelah semua berkumpul di meja .

atuk azfar pun membaca doa , dan semua berjalan dgn lancar . 
setelah itu , hadiah pun diserahkan kepada azfar .
harap gunakan smuanya dgn elok ok ?
:)  




























fighting !! tuff lps ni . haha 

setelah belanjakan masa , pukul 4 ptg pn smua beransur pulang . 
mama azfar dan aku balik bersama sampai simpang nilai bru mama naik kereta dgn kakak dan abg apis menuju ke KL , azfar dan muzzafar bertolak balik melaka .

>> tamat <<

btw , hari lahir azfar sama dgn hari lahir baba iaitu pakcik aku 

selamat ulang tahun ke - 58 baba

smoga pnjg umur dan dimurahkan rezeki :)


tRip Big fAMiLY to CAMERON HIGHLAND .


assalamukalaikum semua . dan selamat sejahtera ^__^

pada hari ni anis nak buat entry tentang trip big family anis ke CAMERON HIGHLAND .

PERINGATAN  :  1. SEDIAKAN KELAJUAN internet anda 
2. segarkan mata anda 
3. bersabar kerana gambar entry kali ni banyak . harap maklum .





 dari kiri : man , patul , ibu , kaklang , eden , kakngah, ceya , tekwe , eja , makcik ,ikram , kakpain , pidil , anis , azfar .



senarai nama yg menyertai :

bank "er" besar kami iaitu : makcik 

bank kedua kami adalah : makcu ( ibu anis )

setiausaha yg menjalankan tanggungjawab sebagai mguruskan jadual dan sgalanya adalah :

kakngah ( anak makde )


sebagai jurugambar adalah : patul ( abg aku )

tapi masalahnya semua pulak yg jadi juru foto nya . xboleh dielakkan lagi , 

bahawasanya kami semua adalah gila bergambar .

yg terdiri daripada:

1.faridil , 2. 
pada hari jumaat 10.5.2013 - 12. 5.2013 ahad 

bertolak dari NILAI  pukul 2ptg jumaat dan tiba pada pukul 7ptg xsilap 

sampai saja disana , kami pun terus menuju ke penginapan kami 

dan terus mengangkat bagasi dan bersihkan diri .

setelah itu , kami pun turun untuk ke pasar malam .

suhu disana sejuk . penginapan kami terletak ditengah2 pekan .

senang untuk berjalan sana sini .

dari kiri : patul , man , azfar , anis , kaklang , eja , pain , edin , makcik , ikram , ibu , ceya , tekwe , kakngah dan pidil

EHEM2 ! 

sebelum tu , kita mula cerita sebelum bertolak ke cameron .

ni dia gambar semasa bersiap2 dan berkumpul sebelum bertolak :







GAMBAR SETELAH SAMPAI KE CAMERON 


SESAMPAI JE KAT SANA , 

kami pun berkemas dan tunggu 

bank "er " kami ( makcik ) bagi ANGPAU 

haha . kau ada ?? seronoknya ,!!!!! terima kasih makcik .


kami pun berkumpul untuk melihat jadual yg patut kami lawati di CAMERON HIGHLAND . 

nak tgok jugak jadual nya ?? 

meh anis tunjuk : ni lah dia JADUAL FAMILY HJ.OTHMAN ( atuk anis belah ibu )


dan macam biase kalau dgn family ni kuat makan :) utamakan makan .

lepas makan kami pun g pasar malam . 

dan balik makan lagi .
























agak2 siapa yg tido tu ??
hehe . mesti lah anis pasped . 


keesokan harinya pulak , kami pun jalan2 lh mengikut jadual yg dirancang 









































































pape pun semua nya happy !!

aku pun happy sgt2 . nk tau apa?? hahaha

rahsia ^__^ witwit ... muah2 

tamat sudah !! . tatata .

kami pergi dan pulang dengan selamat . alhamdulilah .

terima kasih kpd makcik dan ibu :)

terima kasih sgt2 ..

wasalam ~~~