BOLEH CARI ANIS DI FB : ANIS PASPED . YOU TUBE : ANIS PASPED . KALAU INSTAGRAM SILA PM ANIS DEKAT FB ATAU WHATSAPP 013 311 9297 .

Total Pageviews

Saturday

Bandung & Jakarta , Indonesia


PERHATIAN : CERITA INI BELUM HABIS SEPENUHNYA . 
TARIKH JANGKA SIAP 27.3.2013 . =)

salam sejahtera semua ..

hari ni anis nak cerita pasal Trip melancong ke jAkarta Bandung pulak .
pada tengah hari 11/2/2013 , kami baru bersiap packing barang dalam bagasi .
lepas tu siap2 masukkn barang dlm kereta .

yg pergi IBU , MAMA ( azfar ) , MAKCIK , ATUK , ADIK dan AKU .

kteorg ikot agen .
naik kapal terbang BELANDA
sampai kat KLIA kteorg pn terus cek in , dan bersiap utk terbang .
dlm kapal terbang , siap makan , dan tengok tv yg terdapat di belakang tempat duduk .
macam kapal terbang masa aku g KOREA jugak . tp yg g korea tu hong kong punya .
isi dlm penumpang ada 300 klau xsilap .
aku dpt no yg ke 32 .
perjalanan dri KL - Jakarta mengambil masa 1 jam 20 minit .
kelajuan kapalterbang yg sempat aku tgok adalah 1017 km .
lepas tu aku layan cerita cartoon .
haha .

gambar atas ni man dlm bilik dia , menungkan ap xtau ..

bawah ni gmbr abg aku yg gila dgn camera terutama dia suka bermackro serangga

yg baju pink tu mama azfar nama ruhana pggl aunty ana  .
baju unggu adalah azfar .yg baju putih n pakai tudung hijau tu adik aku , nama dia nurul syazwani sarahanis bt ismail

baju biru kt bwh ni adlh makcik aku , hadhizah . dia HR dekat kilang IJM . dia lh makcik terbaik sllu seponsor berjalan .
yg pakai bju belang2 tu adalah ibu aku yg tersayang ,. nama hanisah . makcik dan ibu seorg yg kuat berjalan .
xduk diam . mcm ada ulek , trip ni blm pergi lg , diorg dah buat perjalanan seterusnya.
malah setiap kali tahun baru . bulan 12 dia dah tgok klander tahun baru utk tanda tarikh2 mereka berjalan dan melancong utk satu tahun tu . dari bulan 1 - bulan 12 . hahahahha

ok - yg baju putih , beg putih dan bertopi penuh gaya tu .
hj . othman . dia lh atuk aku belah ibu . HA!
atok ni lh yg bawak penyakit kepada 2 org yg xduduk diam ni . iaitu ibu dan makcik aku ,
KAKI JALAN . atuk aku umur dia 83 tahun . masih kuat lg . dia telah g ke melancong banyak tempat iaitu Australia , Korea , Sri Lanka , Filipina , Mekah , Indonesia semua tempat , Vietnam , Thailand , China , Singapore , dan entah aku pun penat nk ingat . hahaha . tu yg anak dia duaorang mengikut2 tu .

atas ni gmbr aku dan adik kt KLIA

Aku bersama aunty ana
dan ibu bersama aunty ana .
haha . lau ad jodoh , abis lh ibu aku n aunty ana ni asik melancong je .
tp diorg bagus melancong xpkai duit org , hahahah

dilog masa depan : yg ibu sllu ckp

aku : " hello , ibu kat mana tu ?"
ibu : " aku kat amstrdem , tgh minum2 kopi "
aku :"  bila ibu nak balik ?"
ibu : " xbalik , lepas ni nk g paris pulak nk tido . "
aku : " ibu ngn siapa ?"
ibu : " aku , makcik kau dah tentu ada , n aunty ana .. lepastu kan nk g barli pulak urut2 plk "
aku : =,= belagak punya org tua .




kteorg dlm flight KLM - kapal terbang belanda ducth


sesampai je kat Jakarta , semuanya dah tersedia .
akibat mlm sampai sana , kami hnya sempat g makan saja .
perjalanan dari lampangan terbang jakarta ke bandung mengambil masa 2 jam .
jauh jugak lh , sampai hotel pukul 12 tgh mlm .

jalan disana sesak ya rabiiiii.
tension .
highway jem , apa lagi kat jalan kcik diorg ;
bersepah org sana sini ..








keesokkn pagi , sarapan di hotel tu .
lepas tu kua g kedai kek yg popular dgn kek lapis dan apa tah lag satu .
dan mula dgn aktiviti rakyat malaysia iaitu shopingggg ~






 kasut baru saya :) hihihihi .

then makan makan dan makan ..
keluarga aku penting kan makanan .
jadi fmly aku semua suka kan makanan .


ibu dah2 lh tu fikirkan siapa punya lg nak beli . aku yg kena agkat smua tahuuuuu~

 buat muka seksi . ( macam ikhram , anak buah aku ) ibu dan makcik

lepas tu shopping kat mana tah


time kat pasar baru 1 ni perrrrhhhh !
sumpah sesak gila .
tapi lepas shopping , duk tunggu org lin , aku dan yg lain2
tergelak xhenti 2 jam .
sbb ada mamat indon yg jual penyangkut baju . aku xsmpai aty nk amik vidio je .
dia ulang perkataan yg sama , sambil membuat demo , teriak2 .
dilong nya sampai aku sendiri hafal " almari penuh jatuh 1 2 3 tolak , almari sempit jadi luas , ampai baju   hujan turun x repot , angkat 1 2 3 , 18 baju sekali . baju sudah di gosok ampai isnin selasa rabu khamis jumaat sabtu tak kemut . " hahahhaha . serius cara dia jerit n ckp serta demo dia sumpah kelakar gila .
dia xkan berhenti langsung . berhenti untuk mulakan sentence yg mula hanya 5 saat benti , lepas tu dia terus ckp je dgn nada kuat , sampai suara diapn dah hilang .

aku sampai kata kat ibu " kalau kakak beli kat dia ni , agaknya dia berhenti kejap ckp kut "
ibu makcik n adik aku tergelak terbahak2 lg . makcik pn kata " cer beli "
aku pun tanpa melengahkan masa terus g kat mamat tu dan beli , aku tanya dia harga igtkan dia boleh DIAM sekejap  . tapi bila dia lyn aku , kawan dia yg lain pulak datang sambung ckp benda yg sama .
hahahahhahahahhahha , aku gelak smua org gelak dan dia sendiri pn gelak .

ramai nya pengemis kat sini . sampai takut nk kua .
ada yg bwk bayi baru beberapa hari lahir terus bwk utk mntk sedekah .
kesian tapi xboleh bg . nanti dia kerumun kita .
dan yg pegang gitar ni terlepas msuh lam bas kteorg sbb suara di sedap , jd bg peluang . :)


makan2 dan lepas tu penat g jalan2 n shopping , apa lagi g spa lh kita :)


harga kasut aku . agak2 lau kat mlysia harga kasut cmni mampu ke nk beli ? hahaha









keretapi jembatan . hehe , suka tgok . dan sawah bukit gak . pemandangan cntik


ni kiteorg dlm pjalanan dari BANDUNG ke JAKARTA pulak . duk jakarta utk jalan2 jugak .

yg menara wrna unggu adalah , tanda kemerdekaan indonesia








ADA GAMBAR YG BELUM DI MASUKKAN . TUNGGU YAAA~ 

TARIKH SIAP BLOGGER NI  27.3.2013 INSYAALLAH =)