BOLEH CARI ANIS DI FB : ANIS PASPED . YOU TUBE : ANIS PASPED . KALAU INSTAGRAM SILA PM ANIS DEKAT FB ATAU WHATSAPP 013 311 9297 .

Total Pageviews

Saturday

Bandung & Jakarta , Indonesia


PERHATIAN : CERITA INI BELUM HABIS SEPENUHNYA . 
TARIKH JANGKA SIAP 27.3.2013 . =)

salam sejahtera semua ..

hari ni anis nak cerita pasal Trip melancong ke jAkarta Bandung pulak .
pada tengah hari 11/2/2013 , kami baru bersiap packing barang dalam bagasi .
lepas tu siap2 masukkn barang dlm kereta .

yg pergi IBU , MAMA ( azfar ) , MAKCIK , ATUK , ADIK dan AKU .

kteorg ikot agen .
naik kapal terbang BELANDA
sampai kat KLIA kteorg pn terus cek in , dan bersiap utk terbang .
dlm kapal terbang , siap makan , dan tengok tv yg terdapat di belakang tempat duduk .
macam kapal terbang masa aku g KOREA jugak . tp yg g korea tu hong kong punya .
isi dlm penumpang ada 300 klau xsilap .
aku dpt no yg ke 32 .
perjalanan dri KL - Jakarta mengambil masa 1 jam 20 minit .
kelajuan kapalterbang yg sempat aku tgok adalah 1017 km .
lepas tu aku layan cerita cartoon .
haha .

gambar atas ni man dlm bilik dia , menungkan ap xtau ..

bawah ni gmbr abg aku yg gila dgn camera terutama dia suka bermackro serangga

yg baju pink tu mama azfar nama ruhana pggl aunty ana  .
baju unggu adalah azfar .yg baju putih n pakai tudung hijau tu adik aku , nama dia nurul syazwani sarahanis bt ismail

baju biru kt bwh ni adlh makcik aku , hadhizah . dia HR dekat kilang IJM . dia lh makcik terbaik sllu seponsor berjalan .
yg pakai bju belang2 tu adalah ibu aku yg tersayang ,. nama hanisah . makcik dan ibu seorg yg kuat berjalan .
xduk diam . mcm ada ulek , trip ni blm pergi lg , diorg dah buat perjalanan seterusnya.
malah setiap kali tahun baru . bulan 12 dia dah tgok klander tahun baru utk tanda tarikh2 mereka berjalan dan melancong utk satu tahun tu . dari bulan 1 - bulan 12 . hahahahha

ok - yg baju putih , beg putih dan bertopi penuh gaya tu .
hj . othman . dia lh atuk aku belah ibu . HA!
atok ni lh yg bawak penyakit kepada 2 org yg xduduk diam ni . iaitu ibu dan makcik aku ,
KAKI JALAN . atuk aku umur dia 83 tahun . masih kuat lg . dia telah g ke melancong banyak tempat iaitu Australia , Korea , Sri Lanka , Filipina , Mekah , Indonesia semua tempat , Vietnam , Thailand , China , Singapore , dan entah aku pun penat nk ingat . hahaha . tu yg anak dia duaorang mengikut2 tu .

atas ni gmbr aku dan adik kt KLIA

Aku bersama aunty ana
dan ibu bersama aunty ana .
haha . lau ad jodoh , abis lh ibu aku n aunty ana ni asik melancong je .
tp diorg bagus melancong xpkai duit org , hahahah

dilog masa depan : yg ibu sllu ckp

aku : " hello , ibu kat mana tu ?"
ibu : " aku kat amstrdem , tgh minum2 kopi "
aku :"  bila ibu nak balik ?"
ibu : " xbalik , lepas ni nk g paris pulak nk tido . "
aku : " ibu ngn siapa ?"
ibu : " aku , makcik kau dah tentu ada , n aunty ana .. lepastu kan nk g barli pulak urut2 plk "
aku : =,= belagak punya org tua .




kteorg dlm flight KLM - kapal terbang belanda ducth


sesampai je kat Jakarta , semuanya dah tersedia .
akibat mlm sampai sana , kami hnya sempat g makan saja .
perjalanan dari lampangan terbang jakarta ke bandung mengambil masa 2 jam .
jauh jugak lh , sampai hotel pukul 12 tgh mlm .

jalan disana sesak ya rabiiiii.
tension .
highway jem , apa lagi kat jalan kcik diorg ;
bersepah org sana sini ..








keesokkn pagi , sarapan di hotel tu .
lepas tu kua g kedai kek yg popular dgn kek lapis dan apa tah lag satu .
dan mula dgn aktiviti rakyat malaysia iaitu shopingggg ~






 kasut baru saya :) hihihihi .

then makan makan dan makan ..
keluarga aku penting kan makanan .
jadi fmly aku semua suka kan makanan .


ibu dah2 lh tu fikirkan siapa punya lg nak beli . aku yg kena agkat smua tahuuuuu~

 buat muka seksi . ( macam ikhram , anak buah aku ) ibu dan makcik

lepas tu shopping kat mana tah


time kat pasar baru 1 ni perrrrhhhh !
sumpah sesak gila .
tapi lepas shopping , duk tunggu org lin , aku dan yg lain2
tergelak xhenti 2 jam .
sbb ada mamat indon yg jual penyangkut baju . aku xsmpai aty nk amik vidio je .
dia ulang perkataan yg sama , sambil membuat demo , teriak2 .
dilong nya sampai aku sendiri hafal " almari penuh jatuh 1 2 3 tolak , almari sempit jadi luas , ampai baju   hujan turun x repot , angkat 1 2 3 , 18 baju sekali . baju sudah di gosok ampai isnin selasa rabu khamis jumaat sabtu tak kemut . " hahahhaha . serius cara dia jerit n ckp serta demo dia sumpah kelakar gila .
dia xkan berhenti langsung . berhenti untuk mulakan sentence yg mula hanya 5 saat benti , lepas tu dia terus ckp je dgn nada kuat , sampai suara diapn dah hilang .

aku sampai kata kat ibu " kalau kakak beli kat dia ni , agaknya dia berhenti kejap ckp kut "
ibu makcik n adik aku tergelak terbahak2 lg . makcik pn kata " cer beli "
aku pun tanpa melengahkan masa terus g kat mamat tu dan beli , aku tanya dia harga igtkan dia boleh DIAM sekejap  . tapi bila dia lyn aku , kawan dia yg lain pulak datang sambung ckp benda yg sama .
hahahahhahahahhahha , aku gelak smua org gelak dan dia sendiri pn gelak .

ramai nya pengemis kat sini . sampai takut nk kua .
ada yg bwk bayi baru beberapa hari lahir terus bwk utk mntk sedekah .
kesian tapi xboleh bg . nanti dia kerumun kita .
dan yg pegang gitar ni terlepas msuh lam bas kteorg sbb suara di sedap , jd bg peluang . :)


makan2 dan lepas tu penat g jalan2 n shopping , apa lagi g spa lh kita :)


harga kasut aku . agak2 lau kat mlysia harga kasut cmni mampu ke nk beli ? hahaha









keretapi jembatan . hehe , suka tgok . dan sawah bukit gak . pemandangan cntik


ni kiteorg dlm pjalanan dari BANDUNG ke JAKARTA pulak . duk jakarta utk jalan2 jugak .

yg menara wrna unggu adalah , tanda kemerdekaan indonesia








ADA GAMBAR YG BELUM DI MASUKKAN . TUNGGU YAAA~ 

TARIKH SIAP BLOGGER NI  27.3.2013 INSYAALLAH =)

1 comment:

  1. Assalamualaikum Tuan/Puan.

    Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
    Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi kami di:

    KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
    Tour operator & Travel Agency

    Kami memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati di Indonesia. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour dan Bali Muslim Tour.

    Contact person : Amsyahril
    Mobile : +6285263007445
    E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.

    ReplyDelete