BOLEH CARI ANIS DI FB : ANIS PASPED . YOU TUBE : ANIS PASPED . KALAU INSTAGRAM SILA PM ANIS DEKAT FB ATAU WHATSAPP 013 311 9297 .

Total Pageviews

Friday

HaPpY BiRtHdAy To mE !! selasa 23.1o.2012


BISmillahirohmanhirohim...
assalamukalaikum semua .

tahun ni aku dapat 3kek . 3 sambutan .
kaw kaw duuu ~



memandangkan aku suka warna cerah . aku guna kn warna merAH utk cerita kehidupan aku kali ini .

pada hari selasa 23.10.2012 merupakan hari lahir aku yg ke 19 tahun .


pada hari ahad sebelum hari lahir aku , aku kne balik melaka . kerana ada kelas pada keesokkan harinya .


rumah bujang : sambutan pertama 

cerita bermula pada isnin malam selasa .


pada pukul 11 mlm . aku sedang baring di bilik rumah bujang ku . 


ayu adalah 1 satunya kawan perempuan letrik ku di kolej .


\dia singgah di rumah bujang aku selepas abis kerja .

aku mcm biase kerja membuta . ayu yg bru tiba ke muka pintu bilik aku " PASPEDDD "


aku pn mnjwb " ayu " .. seperti biase . lalu ayu pn pergi ke bilik member aku . time tu ada ( bella , 


chong , kyky , dan kak nana ) mana kala kak nadia didalam bilik aku lepak .


pada pukul 12tgh mlm . hp hp berbunyi .. ramai yg telah mengucapkn slmt hari lahir kepada ku .


tetapi ayu yg baring sebelah aku main game tnpa mmpedulikan aku .


( xguna pn ayu ) haha . 


12.35 tgh mlm .


ayu g ke tandas . dan TETIBA "pup" lampu black out . 


mereka serumah pn menjerit " anissss , pedped .... tlg bukak lampu "


aku yg blur , bgun . dan terfikir . " eh , kak nana n ayu kn letrik , xkn xleh buat . naikkn je pun "


xleh jadi ni . msti diorg nk kne kn aku . 


aku tutup pintu dan mereka tolak . emm . redo je lh diorg nk buat apa.


aku pn kua , dan mereka bawak aku ke luar rumah . melihat kek yg dipsg lilin dan aku meniupnya . 

wahh !! xsempat terharu . pup ! kne tuntung dgn tepung dan kek . argghhh . buat hal . 


abis rumah kotor2 .

pndg kereta abg aku .. ooohh noo......... 


abis kne tepung . "kyky jaga lah kau !


pagi tu . aku g kelas dgn kereta yg sgt sakai ! lgsg xnmpk dgn jelas . 


terima kasih ayu terutamanya yg menyambut hari lahir aku . beli kek .terima kasih syg .


terima kasih bella , chong , kyky , k. nadia n k. nana memeriah kn keadaan yg tlh huru hara .


sweet time everrr !


terima kasih azfar amran yg telah mencuci kereta dgn tangan mu sendiri . sampai enjin2 pn kilat dcuci . tp wish pn hari lahir  . eee . geramnya .


gambar . semua sakai . paling sakai adalah anis pasped 

 mandi bersama bella =)


hodoh nyaaa . 



rumah nilai : sambutan kedua

kek vellvet sentuhan dari kakngah dila =)
pada hari rabu aku abis kelas . dan terus gerak balik ke rumah nilai .


lepas sampai rumah . ibu pn mintak tolong jemput adik dan man kat KTM balik lepas dating di MID Valley .


aku pn kua dan jemput mereka . 


dalam jem . dkt bpe minit aku bg signel n nak masuk simpang ke KTM .

kejadian tidak disagkakan berlaku . motor melentung kereta ku .


org nya aku hantar ke klinik dan terus mnaiki ambulan ke hospital besar .


motor kecai di depan . dan kreta ku kemek di pintu blkg .


kini motornya telah dibaiki . dan kereta telah ditukar pintu baru .


krugian berjumlah : motor rm 613.00 . dan kereta rm 1600.00


jadi korg jgn suka2 nk bantai langgar2 org .


maaf ibu terpakse bayar utk pedped . terima ksih tlg pedped =) sayang ibu .


ceritanya hari rabu malam tu nak buat BBQ sambut hari lahir aku pggl sedara mara .


tapi perkara ni berlaku . sambut gak , tapi bersama ibu , adik , abg , azfar , man dan keju je .




adik dan man dikata kn dating ke MID tu tipu semata2 . sbnrnya mreka ke MID utk blikn hadiah hari lahir ku .


terima kasih ibu . adik . abg dan man bg kakak hadiah . dan korg lh yg plg bermakna dlm idop kakak . termasuk azfar dan keju terima kasih dtg meraikannya =)


hadiah dari ibu : kereta MYVI 1.5 KUNING da dapat bulan 5 . dan mekup maybelline new york .

man : jam SWACTH 
adik : topeng ke party . dan baju couple 


terima kasih banyak2 . sayangggggg semua .







kejutan lewat 2 hari : dari azfar tersayang 



ia xbermakna apa2 pun kalau org xwish utk aku . tp bila dipikir2kn balik kejam jugak seseorg yg 

tersyg xwish besday kita .pada mulanya xkesah tp .. aahh sedih pulak .

pada hari khamis . 25.10.2012 . pukul 8.pm aku yg telah mandi dan duduk di luar rumah melihat 

sebuah kereta . " besar pangkat dia nak parking kat garaj " aku yg berkata bergitu dan melihat seseorg yg sgt aku kenal di dalam kereta itu .

dan aku keluar sambil tersenyum " BUDAK cengkerik ayang akk ni kata balik kampung asl ada kat sini " aku berkata seorg diri dan mendekati pintu kereta . 

lalu pintu kereta dibuka sedikit dannnn SUPP! sekuntum bunga ros yg dibaluti cantik dan rapi 

dihulurkan kepada aku .HEPI BIRTHDAY .. 



bagaikan waktu terhenti seketika wahh indahnyaa . dan ahhh aku cair aku cairrr . haha


terima kasih azfar . ( entah gelabah mcm mana lh azfar yg gengster tu sblm bg bunga agknya ) 


dan azfar dan akaknya turun kereta dan potong kek , dan bg hadiah . 


cincin . dan cincin emas tanda perhubungan kami yg diturunkan dari awek pertama , seterusnya 

dan turun ke aku telah lama patah akibat dipatahkan oleh bekas aweknya , telah ditukar dgn cincin emas yg baru . 
fikir apa tu ?


suka2 . terima kasih syg . i akan terima you seadanya . walau mcm mana pn kisah silam you . terima kasih jujur dan ikhlas terima i .

i akn faham you . dan apa saja yg berlaku i akan diam dan tetap percaya you . i redha dan mampu kuat utk trus bsma kamo . insyallah .

cehhhh wahh .. haha







 dulu
 sekarang





-tamat-
terima kasih kerana sudi melawat , membaca dan melihat blog anis pasped . 
datang lagi ye =)


i love you semua . semoga kita panjang umur dan dimurahkan rezeki .
semoga semua yg kita lakukan diberkati . semoga kita semua mati dlm keadaan yg beriman .
amin .