BOLEH CARI ANIS DI FB : ANIS PASPED . YOU TUBE : ANIS PASPED . KALAU INSTAGRAM SILA PM ANIS DEKAT FB ATAU WHATSAPP 013 311 9297 .

Total Pageviews

Saturday

JAlan - JAlan Raya =)

perkataan yg perlu anda tahu :-

kasih sayang adalah segalanya .
duit xbawa kemana .
kasih sayang xboleh jual beli
duit boleh dicari .

sayang orang yang tak tunjukkn sayang pada kita
kerana itu paling berharga pada kita
sebab apa?
bila kita hidup dgn seseorg yg syg kn kita tp xtunjukkn kt kita
bila skli sekala dia tunjukkn syg dia kt kita
melalui perbuatan , ptanyaan atau segalanya yg dia buat
hati kita tahu yg dia syg kn kita .
mesti lebih gembira n hati kita terasa tenang je
berbanding org yg bercinta menunjukkn kasih sayang mereka antara satu sama lain .

xfaham ? forget it . hahahha .

okey , kita kembali kepada tajuk asal .

pada raya ke - 3 . hari selasa .
aku, ibu , makcik , abg , man dan adik aku ke MELAKA .
jalan2 raya .
g kul 8 am .
sesampai je kat sana terus pergi ZOO dulu .
abg amik gambar serangga dan binatang .
man leka tgok binatang
ibu mkcik dan adik bersiar2 saja
manakala aku pulak , sudah semestinya amik gambar org.
jalan punya jalan , tiba hujan lebat abis basah kuyup . haha








lepastu kami terus ke rumah sewa abang di melaka .
dan tido .
petang tu kami ke PANTAI KELEBANG .
haha .
saja g pantai . jalan2 . lepas tu g MASJID SEAT MELAKA solat  . cantik dan besar masjid tu .
 singgah makan di warung




lepastu kami ke RIVER CRUISE .
kalau korang nk survey harga dia RM 10.00 seorang .
kalau naik DUCK BOAT harga dia RM 28.00 seorang .
tapi aku xnaik Duck tu pon .

kami naik RIVER CRUISE je .



lepas tu kami ke KFC makan malam .




ke esokkan hari nya pulak . hari RABU .
kami siap2
dalam kul 8am . gerak ke RIVER CRUISE balik .
beli tiket naik TEKSI BOAT .
harga sewa 1 TEKSI BOAT adalah RM 600.00
boleh muatkan 12 org .
tapi nk rembat org mana sedangkan kami ada 6 org je .
jadi kami pun sewa 1 boat .
kemana TEKSI BOAT bawak ??
teksi boat akan bawak ke 8 buah pulau di seluruh pulau selat melaka .
dan boat ni laju .








lepastu kami turun di PULAU BESAR . saja nk jalan2 amik gambar jap .




lepastu kami makan kat apa nama kedai nyer erk .. SELERA MELAYU kot . tempat tu makanannya sedap , murah dan selesa .




lepastu non - stop , kami terus ke MENARA TAMING SARI erk ?
ha . teman si MAN naik .
harga RM 10.00 SEORANG



 lepas tu naik BECA ke MENARA MERAH . ala . ada sejarah kt situ tu ...
naik BECA harga RM 15.00 1beca ( 2 org )  mengikut arah mana kita nk pergi .


lepastu g tempat bersejarah .
penat2 nk naik tangga .
tp menarik .
what the small world . jumpa puak dak semarak, nilai kt sana.
dimana dia adalah xbf adik aku yg pertama dan akhir . juga merupakan
 bekas pakwe aku punya adik .
paham ?
hahha ..
sebelum tu , lepak makan cendol dan ABC dulu ...
tp aku xmkn . aku xmkn bnda pelik . hahahahaha .



lepastu g cuci mata kt DATARAN PAHLAWAN . TERUS G MAHKOTA PARADE apalagi shopping arh . manakala abang dan Man g memanah .



 dan g JONGKER WALK . tp hari tu hari apa pulak .
peringatan JW bukak hanya hari JUMAAT SABTU DAN AHAD SAJA
ada apa?
org jua2 ala mcm bazar gak , tp murah2 dan barang antik juga kreatif .
kami pun g makan mlm di FOOD C kt tesco/ jasco kot .

lepas tu hari KHAMIS pagi kami gerak balik NILAI .
dan petang tu pulak .
kami IBU , MAMA( pakwe aku punya mama ) , ABANG , AKU , AZFAR , MAN dan ADIK dari NILAI , gerak beraya di rumah MAN dan RUMAH AZFAR .
lepastu pukul 10 malam kami ke AEON cari jam adik aku . lepastu g  LOOK OUT POIN . tengok seluruh KL . lawa2 .
dan terus ke I CITY . jalan2 .
gambar kt bawah ni xikot jalan cerita , ms nk btlkn .
haha
















balik rumah . dan tido .
esoknya pulak g rumah awek abg aku di BANTING , SELANGOR .

kami g sana bersama anak2 buah dan mak juga mkcik







sampai tertidur2 man penat layan budak2 ni .
haha .
amik kau .
lepastu kami ke BAGAN LALANG . mancing laut .
dan balik umh . eh2 . sebelumtu singgah AL-SALAM . makan tegah malam =)
pastu tido .
keesokan hari nya , kolam pancing dah start bukak , jadi aku xdpt teman adik g balik LANGKAWI .
tunggu kedatangan BLACK B . boleh update blogger hari2 =)

Iphone aku just amik gambar sbb button utama da rosak .
masuk washing maching , jatuh sepak pakai safety boot melambung jatuh atas tar , kene kencing kucing basuh sental guna sabun dan celup air teh panas pun Iphone aku tetap OKEY .

Iphone adalah hp yg terbaik ooo =)

tu je nk cerita . terima kasih melawat blogger aku =)
tamat . salam 

ni gambar dalam cAmera abang . cuma aku dah kecik kn gambar2 nya . jom tengok ===>