BOLEH CARI ANIS DI FB : ANIS PASPED . YOU TUBE : ANIS PASPED . KALAU INSTAGRAM SILA PM ANIS DEKAT FB ATAU WHATSAPP 013 311 9297 .

Total Pageviews

Wednesday

12/12/12 - KAKLONG dan ABG APIS >>TAHNIAH !


pada hari RABU 12/12/12 . merupakan tarikh keramat pasangan kak asilah & abg apis .

pada pukul 11 pagi aku bertolak dari rumah ke BANDAR TASIK SELATAN . bersama MAN . 

aku hantar MAN balik rumah famly dia . sesampai di rumah man pada pukul 12 tgh hari . 

dan aku lepak dirumah man bersama akk2 man sampai pukul 2.30 .

lepas pukul 2.30 aku pun masuk kereta dan terus ke rumah azfar .

sesampai kt kawasan rumah azfar , aku pn bwak barang ke rumah .

alamak ! aku naik lif sorg2 pulak ..  menggigil kepala lutut aku . ( troma ) sampai tingkat 5

aku pun terus kluar dgn epat dan cover gigil . trus bjalan dan terlihat azfar memakai baju melayu 

warna merah darah di tangga hujung sambil makan kuaci . terserlahhh menyala gitu baju dia .

sampai di pintu rumah azfar . aaaaaa~ ramai nya .. mama azfar ada di tepi pintu sdg duduk , makcik , makngah , kawan kak long semua ada. tp kaklong tgh berdandan dibilik . aku salam semua di situ . dan beri kuih yg aku bwa , " ibu xikot anis? " aunty ana bertanya ( mama azfar ) haha . " x, ibu n adik kne jge kolam kat rumah , nanti anis blik mlm " . "abis tu dtg dgn sapa ?" makngah tanya . " anis dtg sorg je . tp dri nilai td anis dgn man "  "abis man mana ? lah knp dia xdtg " tanya mama . " man kata dia malu " " blaaa.....blaaa... " borak ..

dan " jom " kata azfar yg berada diluar rumah smbil membuat muka ketat memanggil mggunakan isyarat tangan . 

" apa " tanya aku ." anta keju kat rumah dia " .. dan aku ikot je buntut dia g kekereta dgn keju dan tunggu di dlm kereta mnakala keju pegi tukar baju . 

dan kembali ke rumah azfar . dan smua jd kulang kabut . membawa mknan dan brg ke masjid al - muqarabin . dan aku siap memakai tudung dan terus membawa uwan ke kereta . dan tunggu mama .
uwan azfar tidak henti2 bercerita . aku hanya senyum dan mencelah part yg aku tahu dan memberi idea . 

masuk je mama ke dlm kereta , dan terus gerak ke masjid dan selamat sudah di ijab kabulkan .
ada makan2 dan sesi bergambar . waktu tu pukul 6ptg . ramai di masjid , sedara mara belah mama dan papa juga mak tiri papa dan anak2 nya . aku xdpt salam papa sbb mak tiri dia asik pndg je . takut pulak aku . haha . tapi aku dpt btntgan mata dan senyum pada papa . dimata papa seperti mengenali aku lagi =) lepas makan , aku terus solat jamak tahir . dan balik dgn kaklong juga kawan kaklong . 

sampai kat rumah , aku duduk menunggu kaklong buat persalinan . banyaknya baju nak dsalin dan mgambil gambar =) . 1 malaysia lah kata kan .btw kaklong nmpk cantik dan abg apis nmpk esem .
tp knpe mata abg apis sembab . heheh

pada pukul 10 mlm " anis xpyh lah balik , tido sini , uwan risau pompan balik mlm2 ni . tido sini lh yoo?" kata uwan . " xpa lh .. anis kne balik gak ibu tgl 2 org je . anis boleh bwk wan " " tah nya , tido sini lh . bahaya " kata makngah . " tido lh sini anis . dah malam ni " kata mama . " cepat telpon ibu kata anis tido sini . kata uwan xkasi balik dah mlm ni " dgn nada yg tegas uwan bkata . " xapa lh .man ada jap lg anis jmput dia kt umh . " 

dan buat ketiga kali azfar bertanya " lapar x?jom g mkn " dan aku terus berkata " jom " " ha! kan senang jwb cmtu "kata azfar . " ha elok lh tu adik , bawak anis g makan , dri pg tadi xmkn " aku bstuju , sbb nk lari dari uwan dia yg risau aku blik lmbt . 

aku pun terus bagi buah tangan dr labuan kpd semua .dan terus ke rumah man dan ke kedai makan burn tom yam . 
dan hantar azfar kerumah . aku yg duduk di tempat duduk depan mnakala azfar memandu dan man dbelakang . serentak keluar . dannnnn ... kereta pun jalan sendiri . haha . bekejar mendptkn kereta dan mnarik hand brek . salam azfar dan terus balik nilai . 12.30 tgh mlm . tamat 

















































anis nak ucapkan , selamat pengantin baru , semoga kekal hingga akhir hayat ,
semoga bahagia selalu dan sentiasa bersikap positif dan saling jujur antara satu sama lain .
anis doakan kaklong dan abg apis semoga kekal hingga keakhirnya dan semoga dpt cahaya mata cepat2 . amin . =)




>>>>tamat<<<<
\gambar blog aku serabut . sbb otak pn tgh serabut .
dan xsharp sgt , sbb pkai bb . iphone aku rosak .. 
hurmm..

Tuesday

masa untuk MELANCONGGGG ! < BRUNEI > < LABUAN >

aku dan man leleh .( abg )

pada 6.12.2012 khamis - 10.12.12  . aku , ibu , adik , man , makcik ,atok , mak , kakcik , ikram telah pergi ke BRUNEI DARUL SALAM dan LABUAN . pada pukul 5 pagi hari khamis tu kne lh bgn awal sbb kne betolak pukul 9 pagi .bergegas ke KLIA menaiki kereta . then pagi2 tu xsempat makan apa , masuk je kapal terbang , dihidangkan makanan . kami pun makan dgn begitu selera wlaupn xsdp mana . ahha . perjalanan mengambil masa selama 2 jam . tiba di lampangan terbang LABUAN . kami dijemput oleh " acik yati " dia seorg kwan mak . yg bkerja sbgai kastam . acik yati  seorg yg peramah dan baik . dia dan suaminya banyak menolong kami spanjang percutian BUANG ULEK NI . =)  kami pun terus ke rumah acik yati utuk mnjamu selera . lepas tu kami singgah ke tempat membeli cenderamata dahulu , waahhh ~ punya rambang mata seperti gagak melihat kilauan . xtau nak pilih mana satu . semuanya cntik . sesudah beli . kami pergi ke apartment untuk menjadi tmpt tinggal kami . ia sungguh besar . dan pemandangan di jndla sgt cantik . apartment kami di tingkat 16 . kami sewa 5 hari di LABUAN . nama tempat tinggal kami BETA APARTMENT . ia sungguh berbaloi jika korg2 yg nk bercuti kesana . semalam RM 350 klo xsilap . 


pada belah malam pula kami hnya menikmati didlm aprtment . oh lupa , dlm bangunan BETA telah disambungkan dgn tempat shopingggg . haha . btw . seperti biase , keluarga aku mementingkan makanan , makan makan dan makan , membuak2 makanan xtermakan . mak , makcik dan ibu aku sama je adik bradik . bila tanya " siapa nak makan semuani ? " " siapa2 lh . " ermmm. xda tujuan siapa nk mkn tp dia msih nk membeli jugak . . keesokan hari , berjalan g ke akurium , kubur tentera dlu2 .. nothing ..  tp yg pling best .. waktu mkn petang . lobster  . dan ketam . haha . kaw kaw duuuu . besar ya rabiiii . harga pun ya rabbbbbiiiiii !! sekilo rm 150 keatas . tapi mmg berbaloi . btw dekat labuan kami hanya mengabiskan masa utk shoppingg saja . 

masa untuk > brunei <

kami ke BRUNEI menaiki ferry . dah lama xnaik ferry . last masa dekat KOREA dulu time nak pegi ke satu pulau NAMI ISLAND . ala tempat artis ramai belakon tu . ok kembali cerita kat ferry . sampai sana ( BRUNEI ) dm msa 1 jam . tapi time tu SULTAN BRUNEI tgh turun dkt plabuhan , jadi kami kne pusing2 dlu ambil masa 30 minit then baru dpt turun . sesampai kat jeti . kami dijemput kawan acik yati dan kami terus melawat ke ISTANA NURUL IMAN . tapi xleh masuk , jadi kami hanya bergambar di pintu istana . dannnnn ~ pintu pagar dibuka , ANAK sultan YG MEGAH memandu kereta warna merah jenama .... ala lupa pulak .. haha . terus menuju ke jalan . nasib baik xkene langgar . kalau x , dpt tgok wanyang free anak sultan kne lggr kreta dan lori . alhamdulilah xda pape jd , semua sempat brek . dan anak sultan tu undur kn kreta dan bg kenderaan lain jalan dulu . btw kalau kat malaysia hbis smua kne saman walaupn salah org yg bkuasa keluar melulu . tp mmg tabik selutt lh anak sultan tu bg org awam jln dulu . lepas tu sultan lalu dgn diring polis . kenangan terindah dpt tgok dpn mata . 
then kami ke muzium , muzium dan muzium . juga akurium . hehe . then ofcoss ler shoppingg ! haha
 tapi xda apa nak dibeli kat sana sbb harga woooww . jadi aku hnya bli t-shirt utk aku , azfar , pelekat peti ais utk fmly azfar . tapiii ! mak mak aku ni kata xda nak shopping2 .. tapiiii ~ diorg yg lobeh . beli kain ombak rindu lh . kain tu kain ni . isshshhhh2 ! terukk betul . sampai kene g kat MONEY CHANGE sbb duit tambang balik pn habis dguna . hahaha . kelakar . balik apartment dah sebok dgn kakulator , spekmata dan catatan masing2 . hahah . lawak2 . 

dah siap kira2 .. " eh! ada lagi xbeli , ya allah an lupo nak boli utk ........." hahaha .shoping lagi . 
lain lh dgn mak . siap senarai nama .perrrggh cakap lu " panjang gilaakkk senarai nama eh !!  
cerita je pun xbest . jom kita saksikan gambar2 nya =)

LABUAN >>










































aku terjumpa 
ada sebuah kedai di labuan >>



BRUNEI >>



































masa untuk balik =)







- tamat - terima kasih melawat ke blog anis pasped .

kumpul-kumpul duit jugak .
tp jgn sayang ..
pergi lah melancong untuk menghiburkan hati .
serikan mata ..

anda bergitu bahagia =)